Lees- en filmkring

Analyseren van een boek dat je gelezen hebt en daarover met elkaar van gedachten wisselen is en blijft heel verrijkend. Met elkaar halen we veel meer uit een boek dan als je het alleen leest. Vaak blijkt ook dat een boek dat je niet zo boeiend of inspirerend hebt gevonden, juist na het onderlinge gesprek nieuwe en andere perspectieven opent. Naast recente literatuur lezen we ook wel eens een ’klassieker’ uit de Nederlandse of wereldliteratuur.
Zo is ook het samen kijken naar een film niet alleen gezellig, maar ook inspirerend. Met elkaar merken we veel meer in een film op dan wanneer iemand die film alleen bekeken zou hebben. Achter de beelden van een film zit meestal een boodschap en die willen we met elkaar opsporen. Bovendien komen vanzelf allerlei levensvragen aan de orde.

Ondanks de beperkingen vanwege het coronavirus willen we toch proberen het komende seizoen weer eenmaal per maand op woensdagavond bij elkaar te komen. We houden ons aan de regels die door het RIVM zijn vastgesteld en dat betekent dat wij alleen in de kerkzaal van de Fonteinkerk kunnen samenkomen. We deden dat al het laatste jaar als we een film bekeken.
Dat gaan we nu ook doen bij het bespreken van een boek.

De lijst van boeken en films bespreken we in overleg met elkaar. Wel liggen de data vast.
In FonteinkerkBerichten staat elke maand wat we gaan zien of lezen. Dat staat ook in de agenda op de website.

We beginnen het seizoen op woensdag 30 september met het boek dat we eigenlijk afgelopen april (75 jaar bevrijding) zouden lezen maar dat bleef liggen vanwege de crisis: Marga Minco, Het bittere kruid.

Heeft u interesse, kom dan een keer om een avond mee te maken. Wij zijn blij met nieuwe deelnemers. U mag natuurlijk ook incidenteel een keer komen als een film of boek u bijzonder aanspreekt.

Informatie en leiding:
  ds. Anton Schipper (4613727, a.schipper@planet.nl)
Plaats: Fonteinkerk
Data:
  woensdagen 30 september, 28 oktober, 25 november (2020)
  resp. 13 januari, 17 februari, 17 maart, en 14 april (2021)
Tijd: 19.30 (film) of 20.00 uur (boek)