Lees- en filmkring

Het is en blijft heel verrijkend om een boek dat je gelezen hebt, of film die je zag, te analyseren en met elkaar daarover van gedachten te wisselen.

Als er geen nieuwe maatregelen met betrekking tot het coronavirus komen, willen we in het komende seizoen weer eenmaal per maand op woensdagavond bij elkaar komen. Uiteraard houden we ons aan de vastgesteld regels; we bekijken per keer in welke ruimte van de Fonteinkerk we kunnen samenkomen.

Met elkaar halen we veel meer uit een boek dan als je het alleen leest.
Vaak blijkt ook dat een boek dat je niet zo boeiend of inspirerend hebt gevonden, juist na het onderlinge gesprek nieuwe en andere perspectieven opent.

Naast recente literatuur lezen we ook wel eens een ‘klassieker’ uit de Nederlandse of wereldliteratuur.
Zo is ook het samen kijken naar een film niet alleen gezellig, maar ook inspirerend.
Met elkaar merken we veel meer in een film op dan wanneer iemand die film alléén bekeken zou hebben. Achter de beelden van een film zit meestal een boodschap en die willen we met elkaar opsporen.
Bovendien komen vanzelf allerlei levensvragen aan de orde.

De te bespreken boeken en films stellen we vast in overleg met elkaar.
Wel liggen de data vast. In FonteinkerkBerichten en op deze website (agenda) staat elke maand wat we gaan zien of lezen. We beginnen het seizoen op woensdag 29 september met een Deense film After the Wedding van Suzanne Bier (2006; zie toelichting in Fonteinkerkberichten).

Heeft u interesse, kom dan een keer om een avond mee te maken. Wij zijn blij met nieuwe deelnemers.
U mag natuurlijk ook incidenteel een keer komen als een film of boek u bijzonder aanspreekt.

Informatie: ds. Anton Schipper (tel. 4613727; anton.schipper@planet.nl)
Plaats: Fonteinkerk
Data: woensdagen 29 september, 27 oktober, 24 november (2021),
        12 januari, 16 februari, 16 maart, 20 april (2022)