Lezen voor de zondag

In deze kring lezen we de teksten voor de komende zondag en gaan daarover in gesprek met de predikant, die informatie geeft over de achtergronden van de teksten. In het gesprek proberen we te begrijpen wat er bedoeld wordt en wat het voor ons vandaag betekent.

We leggen ook de teksten uit het eerste en tweede testament naast elkaar en vragen ons af wat de relaties tussen de teksten zijn. Vaak geven deze overwegingen aan beide teksten verrassende extra dimensies.

Meedoen aan deze Bijbelstudie is een goede voorbereiding op de kerkdienst, waardoor je er op zondag wellicht intensiever bij betrokken bent. Voor de predikant is het goed om van kerkgangers te horen wat deze teksten bij hen oproepen; spreekt het aan, heb je er vragen bij of ervaar je weerstand? Herken je er iets van in je eigen leven, en zo ja wat? Biedt de tekst je een nieuw inzicht, geeft hij troost of hoop?

Leiding:    ds. Anje de Kuiper 0184-652688, anjedekuiper@fonteinkerk.nl
Plaats:      Fonteinkerk
Data:         maandag 21 oktober, donderdag 14 november, dinsdag 14 januari, donderdag 13 februari
Tijd:          14.00–15.00 uur