• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Nieuwe Liefde Vieringen (in samenwerking met Open Hof)

De Nieuwe Liefde Vieringen zijn een initiatief vanuit de wijkgemeente Open Hof in Ommoord maar ze worden vanaf dit seizoen om en om in de Open Hof en in de Fonteinkerk gehouden.

Wat is Nieuwe Liefde?

Nieuwe Liefde dat is: vriendelijkheid, vriendschap, liefde tussen mensen - maar ook meer: alles wat ten goede is, alles wat zingt en in vervoering brengt, alles wat troost en tot bezinning leidt, alles wat bijdraagt tot iets meer recht en vrede voor zoveel mogelijk mensen en al wat leeft. Zo omschrijft dichter en theoloog Huub Oosterhuis de Nieuwe Liefde. Hij doet een oproep om plaatsen te maken waar liefde geleerd en aangemoedigd wordt.

Deze Nieuwe Liefde vieren en zoeken we in de Nieuwe Liefde Vieringen. Vieringen waarin muziek en poëzie (van Oosterhuis en geestverwanten) centraal staan. Niet losgezongen van de wereld, maar juist helemaal betrokken op de maatschappij. Met voorgangers die zelf actief zijn in de samenleving, op plaatsen waar liefde en aandacht volop nodig is. Met een koor dat je meeneemt in troostende, soms confronterende en altijd hoopvolle muzikale vergezichten.

Zo’n vier weken na de viering kun je samen een film kijken in Open Hof, waarin het thema van de viering uitgediept of op een andere manier belicht wordt. Zo doe je inspiratie op om deze Nieuwe Liefde handen en voeten te geven.

 

 

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen