Wandeling en vesper in Hoornaar - gaat niet door

Activiteit gaat niet door (vanwege corona-beperkingen en het vertrek van ds. Anje de Kuiper die een groot aandeel in de organisatie en de vesper zou hebben).

Wandelen, een gebedsmoment en samen eten. Dit blijkt elk jaar weer een goed recept voor onderlinge ontmoeting en een gezellig dagje uit. We hopen dat het op 8 mei mogelijk zal zijn om naar Hoornaar te gaan.
Om 13.00 uur vertrekken we dan vanaf de parkeerplaats tegenover de Fonteinkerk.

Hoornaar is een prachtig klein kerkdorpje in de buurt van Gorinchem. We parkeren bij het natuurbad De Donk aan het eind van de Lutjeswaardsemiddenweg, een smalle doodlopende weg die je ingaat ter hoogte van Dorpsweg 70. We wandelen door het Hollandse polderlandschap deels over een verhard pad en deels over een graskade langs de veenrivier de Giessen, een route van ongeveer 5 kilometer. Daarna gaan we met de auto naar het Dirk IV plein om onze dorst te lessen. Als een lange wandeling te vermoeiend is kun je bij het Dirk IV plein uitstappen of van het natuurbad naar het Dirk IV plein wandelen, een mooie route van ongeveer 1500 meter over de openbare weg langs woonhuizen met mooie tuinen. Om 17.00 uur gaan we naar de Hervormde kerk voor een orgelbespeling en vesper. Het betreft hier een eenvoudige 15e eeuwse dorpskerk met een houten tongewelf, een preekstoel uit 1736, koperen kaarsenkronen uit de 17e eeuw en een aantal grafzerken. De kerk heeft prachtige akoestiek en een mooi orgel uit 1969 van orgelmaker Blank & Zoon uit Herwijnen. Na de vesper wandelen we weer terug naar het Dirk IV plein om wat te eten in Piazza della Vita, Dirk IV plein 7.
Rond 20.00 uur rijden we weer naar huis. Eten en drinken zijn voor eigen rekening. De autokosten worden gedeeld in overleg met de chauffeur.
Aanmelden kan op een lijst in de kerk of per e-mail bij Maja Touw maja.touw@gmail.com.

Leiding:
  ds. Anje de Kuiper (0184-652688, anjedekuiper@fonteinkerk.nl)
  en Maja Touw (maja.touw@gmail.com)
Plaats:
  vertrek vanaf de P-plaats van winkelcentrum Van Beethovensingel