Nieuwe Liefde Viering in Open Hof Ommoord - 19.00 uur

Nieuwe Liefde Viering: “Tussen moed en wanhoop”
Na een periode van door corona gedwongen afwezigheid, zijn wij blij weer een Nieuwe Liefde Viering te mogen aankondigen.
De naam van deze vieringen is afkomstig van dichter en theoloog Huub Oosterhuis. Deze nieuwe liefde gaat verder dan de vriendelijkheid, vriendschap en liefde tussen mensen, maar omvat in zijn visie ook 'alles wat ten goede is, alles wat zingt en in vervoering brengt, alles wat troost en tot bezinning leidt, en alles wat bijdraagt tot iets meer recht en vrede voor zoveel mogelijk mensen'.

Deze viering gaan we aan de hand van dagboekfragmenten en memoires over concentratiekampen in op de discrepantie tussen de door ons ervaren werkelijkheid en het wereldbeeld dat uit veel psalmen spreekt: Als je volgens de Thora leeft, zal het je goed gaan.
Voorganger is Dr. Bettine Siertsema. Zij studeerde Nederlands te Amsterdam en was van 1990 tot 2010 studiesecretaris voor Leerhuis en Viering bij het Blaise Pascal Instituut van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Vanaf 2010 werkt zij daar als docent Geschiedenis aan de Faculteit Geesteswetenschappen.

Datum en tijd: Zondag 2 oktober 2022 19.00 uur
Locatie: Open Hof – Hesseplaats 441 – 3069 EA Rotterdam