lees- en filmkring - 19.30 uur

We kunnen in dit nieuwe seizoen gelukkig weer bij elkaar komen; we starten op woensdag 29 september om 19.30 uur in één van de zalen van de Fonteinkerk. Dit keer met de Deense film “After the Wedding” van Suzanne Bier (2006). Wie zin heeft in deze film is ook welkom.

Meer weten? Klik hier.

Over de film
De Deen Jacob Petersen werkt al jaren in India in een weeshuis en wijdt zijn leven aan het helpen van arme straatkinderen. Financieel gaat het echter niet goed met de organisatie. Er komt een uitnodiging vanuit Denemarken van de rijke zakenman Jørgen, die eventueel bereid is om geld in het project te steken. Jacob trekt z’n beste pak aan en gaat naar Denemarken. Jørgen ziet wel wat in het project, maar heeft nog andere ijzers in het vuur. Hij wil pas een besluit nemen na het huwelijk van zijn dochter Anna (Stine Fischer Christensen).
Jørgen nodigt Jacob uit om het huwelijk bij te wonen in plaats van eenzaam op z’n hotelkamer te zitten. Jacob heeft er niet zo’n zin in, maar hij gaat toch om de mogelijk toekomstige financier van zijn project niet tegen te spreken. Eenmaal op het huwelijksfeest is een cruciale ontmoeting tussen verleden en toekomst, die Jacob voor het meest intense dilemma van zijn leven plaatst.
“After the Wedding” is geen film voor er even tussendoor. Je moet er goed voor gaan zitten, maar dan krijg je ook een sterke film voorgeschoteld.