18 maart: Dag van Nationaal Gebed

Woensdag 18 maart is in verband met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus uitgeroepen tot Dag van Nationaal Gebed. Mensen kunnen in gebed hun zorgen en ongerustheid neerleggen bij God en een zegen vragen voor het werk van ieder die in deze onzekere tijden zorg draagt voor anderen.

De Dag van Nationaal Gebed zal vanaf 9.00 uur te volgen zijn via een livestream op de website nationaalgebed.nl. Daar kunt u meer lezen over het initiatief.

Klokken van troost en hoop
Op woensdag 18 en 25 maart en 1 april luiden de klokken van de Fonteinkerk tussen 19.00 en 19.15 uur.

Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan.
Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten.
Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten.
Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.
De Fonteinkerk volgt dit initiatief; op woensdag 18 en 25 maart en 1 april luiden de klokken van de Fonteinkerk tussen 19.00 en 19.15 uur.

De Dag van Nationaal Gebed is georganiseerd door MissieNederland, de Raad van Kerken in Nederland, de Evangelische Omroep, Groot Nieuws Radio en de ChristenUnie