• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Digitaal collecteren

Nu de mogelijkheden beperkt zijn om fysiek aan de kerkdiensten in de Fonteinkerk deel te nemen, heeft dat ook invloed op de collecte-opbrengsten. Er zijn gelukkig diverse (aanvullende) mogelijkheden om financiële kerkzaken te regelen. Gelukkig maken steeds meer leden, luisteraars en kijkers gebruik van deze mogelijkheden: Appostel (opvolger van de kerkgeld-app), QR-code of bankoverschrijving. Hieronder een toelichting op deze mogelijkheden.

Appostel

De kerkgeld-app gaat verder onder de naam Appostel. Via deze vernieuwde app bent u altijd en overal betrokken bij onze gemeente. Met Appostel kunt u alle kerkelijke geldzaken op één plek beheren. U kunt bijvoorbeeld op een gemakkelijke manier giften doen. Daarnaast leest u in de toekomst in de app onder andere nieuwsberichten van onze gemeente.

Maakte u nog geen gebruik van de kerkgeld-app dan is nu het moment aangebroken Appostel te downloaden, een account aan te maken en voortaan via deze app aan de collecten bij te dragen. U heeft dan geen contant geld meer nodig en u heeft meteen een overzicht voor uw belastingaangifte.

Appostel werkt op een smartphone (of tablet) waarmee u ook mobiel kunt bankieren. De app kan worden gedownload via de App Store (Apple) of Google Play (Android). Na installatie koppelt u onze gemeente aan de app en bent u klaar om ‘m te gebruiken. Hieronder de handleiding ter verdere informatie:

Installeren Appostel:
1. Download Appostel in de App store of Google Play Store;
2. Zoek naar “Fonteinkerk”;
3. Registreer eerst een eigen account (het registratienummer kunt u overslaan).
Wie de kerkgeld-app al gebruikte hoeft geen nieuw account aan te maken, maar kan de inloggegevens voor de kerkgeld-app blijven gebruiken.
Als u uw kerkelijke bijdrage (AKB) digitaal betaalt, dan heeft u al een account dat u ook voor Appostel kunt gebruiken.
Het koppelen van de wijkgemeente Fonteinkerk is een eenmalige handeling. Daarna wordt de wijkgemeente Fonteinkerk direct zichtbaar als u Appostel opstart.

Appostel is nu klaar voor gebruik. Onder “doelen” vindt u de betaalmogelijkheid voor de twee collectes.
De standaardinstelling is een anonieme gift.

Bijdragen aan een collecte of dergelijke met Appostel: 
Kies voor "doelen" en vervolgens voor:

  • Collecte;
  • Gift;
  • Subdoel Kerkcollecte;
  • Bedrag: kies een van de opties of kies voor anders om een eigen bedrag in te voeren;
  • Anders, nl (bedrag invullen, maar LET OP: in oudere versies van Android kan alleen een bedrag in hele Euro’s worden ingegeven. Let dus goed op dat u geen cijfers achter de komma kunt aangeven);
  • Subdoel Diaconie collecte;
  • Bedrag: kies een van de opties of kies voor anders om een eigen bedrag in te voeren;
  • Anders, nl (bedrag invullen, zie hiervoor).

Bijdragen aan de collecten voor een zondag kan vanaf de zondag tot en met de dag vóór een volgende collecte. In de meeste gevallen dus tot en met de eerstvolgende zaterdag. U kunt het thuis op uw gemak doen maar ook in de kerk.
In de Fonteinkerk kunt U als gast op het netwerk inloggen met het wachtwoord "welkomallen".

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van deze App stuur dan een mailtje naar: penningmeester@fonteinkerk.nl. Hier kunt u ook terecht voor informatie of vragen.

QR code 

Door met de QR-codescanner op uw telefoon of tablet de QR-code (vermeld in de Zondagsbrief) te scannen opent u online bankieren. Na intoetsen van uw code kunt u eventueel de standaardbijdrage aan de collecten (€ 5,00) aanpassen en die verder op de gebruikelijke manier van online bankieren overmaken. Uw bijdrage via de QR-code komt voor 50% ten goede aan de diaconale collecte en voor 50% aan de ‘kerk’collecte.
Omdat de QR-code een geldigheidsduur heeft van 30 dagen wordt de juiste QR-code iedere week in de zondagsbrief vermeld.

Overschrijving van uw bijdrage aan de collecten

Natuurlijk kunt u uw bijdrage ook overmaken door een bedrag over te schrijven op onderstaande rekeningen (IBAN):

  • Voor de diaconale collecten: NL71 RABO 0157 448304 t.n.v. ‘Wijkdiaconie Fonteinkerk’ onder vermelding van doel en datum van de collecte;
  • Voor uw bijdrage voor de ‘kerk’collecte: NL38 INGB 0000 3010 06 t.n.v.  ‘Protestantse wijkgemeente Hillegersberg-Noord’ onder vermelding van doel en datum van de collecte.
Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen