• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Fonteinkerk stemt in met beroepen van ds. Ruben Schep

In een gemeente-bijeenkomst vandaag heeft de wijkgemeente unaniem ingestemd met het voorgenomen besluit van de kerkenraad om een beroep uit te brengen op ds. Ruben Schep. Ds. Schep is op dit moment als predikant verbonden aan de Oosterkerk in Capelle aan den IJssel.

In de bijeenkomst deed de beroepingscommissie verslag van haar werkzaamheden en vertelde ds. Schep aan de hand van een woordenwolk het een en ander over zichzelf en zijn gezin.
Daarna was het aan de aanwezige gemeenteleden om vragen te stellen en opmerkingen te maken over het voorgenomen besluit.
De bijeenkomst werd besloten met de conclusie dat de aanwezigen unaniem instemmen met het voorgenomen besluit om ds. Schep te beroepen. Daarbij is de bedoeling, dat ds. Schep voor 50% aan de Fonteinkerk wordt verbonden; ds. Schep wil daarnaast als interimpredikant bij de Protestantse Kerk in Nederland aan het werk.

De volgende stap is nu, dat de kerkenraad formeel een beroep op ds. Schep uitbrengt. Als ds. Schep dat beroep aanvaardt, kan hij enkele weken daarna aan de Fonteinkerk worden verbonden.

Omdat ds. Schep, als hij het beroep aanvaardt, voor 50% aan de Fonteinkerk wordt verbonden, blijft er nog ruimte voor een derde part-time predikant naast hem en ds. Lourens de Jong. De beroepingscommissie gaat verder zoeken naar een geschikte predikant voor die predikantsplaats.

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen