• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Geslaagd, Sirkelslag KIDS 2018

Ruim 40 dappere, creatieve, snelle en slimme kinderen zitten in onze kerk klaar om met andere groepen kinderen in Nederland Sirkelslag te spelen. Een hete strijd, want

de groep die het beste presteert, maakt kans op de enige echte Sirkelslagbeker! De kinderen in de Fonteinkerk komen van verschillende kerken uit de Noordrand van Rotterdam. We maken 4 groepen.

De tv gaat aan, we starten het spel

Het gaat over Mozes. Hij was niet zo strijdvaardig. Toen de Israëlieten in Egypte woonden, werden ze onderdrukt. Mozes vluchtte weg toen het moeilijk werd. Hij was bang. Maar God had een ander plan, Mozes moest de Israëlieten hoop geven. Geen tijd om te vluchten, maar om op te staan, te doen wat je moet doen: Vertrouwen op God!

Spel 1 - Het verhaal van Mozes begint als hij nog een heel klein kindje is. Maak een mandje dat kan blijven drijven met daarin een zo mooi mogelijk kindje.  

  

Spel 2 – Mozes groeit op bij de Farao en ziet hoe hard het Israelische volk moet werken. Bouw een piramide van suikerklontjes, zoek sponsors voor elk klontje dat je gebruikt. Het opgehaalde geld gaat naar kinderen die onderwijs verdienen.

Spel 3 - Als Mozes vlucht ziet hij een braamstruik die in brand staat. De kinderen krijgen een aangepast spel, want in de Fonteinkerk spelen we liever niet met echt vuur.

PAUZE

Spel 4 - God straft de Egyptenaren met 10 plagen. Welke plagen? De kinderen leggen een parours af. Eerst om de 10 juiste plagen neer te leggen. Daarna om net zo lang te wisselen tot de plagen in de goede volgorde liggen.

Spel 5 -  Na deze 10 plagen zat de farao er helemaal doorheen. In het laatste spel maken de kinderen een overwinningslied en een overwinningsdans.Onze groepen zijn snel, creatief, kunnen goed samen werken, veel geluid maken en hard springen en dansen! 

De 4 teams scoorden allemaal boven de 400 punten, de hoogte score was 480 punten!
Of dat genoeg is voor de sirkelslagbeker horen we maandag 19 november om 17.00 uur.

Check de site!
Het was in elk geval leuk om met zoveel kinderen mee te doen!

 

 

 

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen