Skip to main content

De Fonteinkerk is op zoek naar een predikant

Wij zoeken een positieve authentiek gelovige predikant voor ca. 20 uur in de week die de gemeente wil dienen, de eredienst vorm wil geven en aandacht heeft voor het pastoraat.

Uw belangstelling voor deze vacature zien we graag tegemoet via onderstaand email adres. U kunt ook contact zoeken met de voorzitter, Bernard Spoelstra.

We zijn een pluriforme geloofgemeenschap in Hillegersberg, Terbregge en 110-Morgen en komen elke zondag samen in de Fonteinkerk. De Fonteinkerk is een modern multifunctioneel gebouw, tot stand gekomen in 2016. De kerk staat midden in Hillegersberg, een van de mooiste wijken van Rotterdam, gelegen naast het Bergse Bos met veel school- en wijkvoorzieningen.

De wijkgemeente heeft ruim 1000 geregistreerde leden waaronder een groep vrijwilligers die vele activiteiten organiseert voor jong en oud. Hoewel de gemeente langzaam vergrijst, is er een sterke ambitie om van betekenis te blijven in de toekomst. Er is recent een nieuw predikant (0.5 fte) begonnen die zich voornamelijk op jongeren en jonge gezinnen zal richten. Daarnaast zoeken wij een predikant die samen met deze collega de gemeente wil dienen, de eredienst vorm wil geven en aandacht heeft voor het pastoraat.

Wij zoeken een positieve authentiek gelovige predikant die:

  • in staat is om jong en oud te betrekken bij en behouden voor de kerk
  • de vaardigheden, energie en inspiratie heeft om veranderingen te realiseren
  • in de kerkdiensten inspireert en verhalen uit de bijbel actueel, toegankelijk en praktisch kan maken
  • interactie met de gemeente heeft in de kerkdiensten
  • in de kerkdiensten varieert in muziekkeuzes
  • een verlangen heeft om in contact te komen met mensen in de wijk voor wie de kerk niet (meer) vanzelfsprekend is
  • makkelijk communiceert, goed kan samenwerken en de vrijwilligers in onze gemeente enthousiasmeert
  • uitgaat van een werkwijze waarin de predikanten inzetbaar zijn voor elkaar en elkaar aanvullen

We kunnen in overleg een woonruimte faciliteren die past bij uw wensen. Wilt u meer weten over ons? Lees dan hier het verhaal van de Fonteinkerk.

Uw belangstelling voor deze vacature zien we graag tegemoet via onderstaand email adres. U kunt ook telefonisch contact zoeken met de voorzitter, Bernard Spoelstra.