Skip to main content

Wilt u een donatie doen?

We zijn ontzettend blij met je hulp. Samen zorgen we voor een hecte gemeenschap waar jong en oud elkaar ontmoeten en zich thuis voelen. Er zijn voor de wijk en de samenleving.

Er zijn diverse mogelijkheden om financiële kerkzaken, zoals de collectes en giften te regelen. Gelukkig maken steeds meer leden, luisteraars en kijkers gebruik van de mogelijkheden om de kerk of diaconie te steunen via collectes en giften. De voor iedereen eenvoudigste manier is de Appostel App, QR-code of bankoverschrijving.

Behalve via collectes en giften kunt u de kerk of diaconie ook financieel steunen via uw nalatenschap of via een Overeenkomst periodieke gift. Onderaan deze pagina vindt u daarover meer informatie. Hieronder een toelichting op de mogelijkheden om bij te dragen in de collecte of om een gift te doen.

QR codes

Door met de QR-codescanner op uw telefoon of tablet de QR-code te scannen opent u online bankieren. Na intoetsen van uw code kunt u het bedrag aanpassen en die verder op de gebruikelijke manier van online bankieren overmaken.

fonteinkerk collecte diaconie 1e collecte (diaconie) fonteinkerk collecte kerk 2e collecte kerk

Collecte app Appostel

De Appostel App is speciaal ontworpen voor kerken. Met Appostel kunt u alle kerkelijke geldzaken op één plek beheren. U kunt bijvoorbeeld op een gemakkelijke manier bijdragen aan de wekelijkse collecten, giften doen, uw bijdrage voor FonteinkerkBerichten of uw vrijwillige bijdrage betalen.

Maakte u nog geen gebruik van Appostel? Doe het dan nu! Zie hieronder de instructie. U heeft geen contant geld meer nodig en u heeft meteen een overzicht voor uw belastingaangifte.

Appostel werkt op een smartphone (of tablet) waarmee u ook mobiel kunt bankieren. De app kan worden gedownload via de App Store (Apple) of Google Play (Android). Na installatie koppelt u onze gemeente aan de app en bent u klaar om deze te gebruiken. Hieronder de handleiding ter verdere informatie:

Installeren Appostel

Download Appostel in de App store of Google Play Store

fonteinkerk download app store fonteinkerk download app store

Zoek naar “Fonteinkerk”

Registreer eerst een eigen account (het registratienummer kunt u overslaan)

Wilt u ook uw kerkelijke bijdrage (Kerkbalans) via de Appostel App overmaken dan moet u het registratienummer wel invullen. Dat nummer vindt u bij de informatie van de jaarlijkse Actie Kerkbalans. U kunt het ook opvragen bij het kerkelijk bureau (010-4187800).

Appostel is nu klaar voor gebruik. Onderaan ziet u een euroteken (€); als u daarop klikt komt u op de volgende pagina en klikt u op "geef aan een doel"; daarna kunt u kiezen uit:

algemene gift
collecte
fonteinkerkberichten
kerkelijke bijdrage

Bijdragen aan de collecten voor een zondag kan vanaf die zondag tot en met de dag vóór een volgende collecte. In de meeste gevallen dus tot en met de eerstvolgende zaterdag. U kunt het thuis op uw gemak doen maar ook in de kerk. In de Fonteinkerk kunt U als gast op het netwerk inloggen met het wachtwoord "welkomallen".

Uw bijdragen via online bankieren

Natuurlijk kunt u uw bijdrage ook overmaken door een bedrag over te schrijven op onderstaande rekeningen (IBAN):

Voor de diaconale collecten: NL71RABO0157448304 t.n.v. ‘Wijkdiaconie Fonteinkerk’ onder vermelding van doel en datum van de collecte

Voor uw bijdrage voor de ‘kerk’collecte: NL38INGB0000301006 t.n.v. ‘Protestantse wijkgemeente Hillegersberg-Noord’ onder vermelding van doel en datum van de collecte.

Contant in de collectemandjes

U heeft ook altijd nog de mogelijkheid om contant geld in de collectemandjes te doneren. De collectemandjes staan bij de uitgang van de kerkzaal bij de middelste deuren.

Doneren via nalatenschap of overeenkomst periodieke gift

Wilt u meer informatie over onze nalatenschap- of periodieke overeenkomst giften? Bekijk onderstaande pagina's:

nalatenschap giften
overeenkomsten periodieke giften