kerkdienst

10.00 uur Eredienst

Ds. Lourens de Jong

Corona:

Welkom in de vieringen in de Fonteinkerk

Gelukkig kunnen we elkaar weer ontmoeten in de zondagse kerkdienst. Vanwege de corona-regels kunnen er maximaal 50 mensen deelnemen aan de vieringen. In verband met deze regels moet u zich aanmelden als u een dienst bij wilt wonen: steeds vóór vrijdag 18.00 uur bij Roelie Oostenbrink, bij voorkeur per mail, (oostenbrinkroelie@gmail.com; anders per telefoon: 010-4221386). U ontvangt dan op zaterdag bericht of u naar de dienst kunt komen.

De coronamaatregelen wijzigen snel . Lees daarom ook de informatie hierover elders op de website door hier op te klikken

De dienst is ook te volgen via internet of kerktelefoon; zie hier.

Samen eten - 17.30 uur

Samen eten op vrijdag 18 juni.
I.v.m. corona aangepast:
Nodig voor die (vrijdag-)avond één of twee personen uit om bij jou/jullie te eten. De kookploeg maakt een mooie maaltijd in de kerk die om 17.00 uur ‘take away’ klaar staat in de Fonteinkerk. Reken op € 7,50 per persoon (kinderen gratis). Zo kunnen goede ontmoetingen door blijven gaan met mensen van buiten je eigen huishouden rondom een maaltijd.

Aanmelden bij Hans of Anneke Ketel (ketel2@xs4all.nl; gsm Hans: 06-50.60.48.83 of gsm Anneke: 06-26.30.47.88).

Van harte uitgenodigd!

Meer info over "samen eten"? Klik hier

Koffiedrinken met de Bergkapelgroep - 10.00 uur

Elke donderdag voor de laatste vrijdag van de maand is er een koffiemorgen van de Bergkapelgroep. Ook gemeenteleden van de Fonteinkerk zijn welkom.

Informatie: ds. Marijke Kwant (06-15311943; marijkekwant@hetnet.nl)
Datum: 24 juni; 10.00 uur

Meer info: klik hier

Lectio Divina, 10.00 uur

Op meditatieve, aandachtige en indringende wijze lezen van een tekst uit de Bijbel. Voor uitgebreide info klikt u op meer info

Informatie: Yvonne Paap (06-29207192, y.paap@hotmail.com)
Datum:        vrijdag 25 juni, 10.00 uur
Plaats:         Fonteinkerk

Jazz meets classic in de Goede Herderkerk

De zaterdagmiddagconcerten beginnen weer: aanstaande zaterdag 26 juni om 15.00 uur een concert op saxofoon en orgel in het kader van North Sea Round Town. Laurensorganist Hayo Boerema en saxofonist Dick de Graaf verzorgen met huisorganist Iddo van der Giessen een uur (ont)spannende muziek. Hayo en Dick bewegen zich soepel door de geschiedenis van de westerse muziek, zowel klassiek als jazz en pop. Hun improvisaties lijken op boeiende muzikale tweegesprekken, waarbij Dick dan weer tussen de kerkbanken staat te spelen en dan weer boven naast de organist zijn warme saxofoonklanken met die van het orgel mengt. Iddo heet hen gesproken en muzikaal welkom. Er is plaats voor 50 luisteraars, via concerten@goedeherderkerk-schiebroek.nl kunt u zich van een plekje verzekeren. Meld u snel aan en geniet weer van live muziek in de royale akoestiek van de Goede Herderkerk Schiebroek (Kastanjeplein 28).

Orgel Plus Concert met sopraan Elma Dekker

Op zondagmiddag 27 juni, 16.00 uur geven zangeres Elma Dekker en organist Willem Blonk een concert in Open Hof aan de Hesseplaats in Ommoord met (maximaal) 50 personen als publiek. Wilt u een van die 50 personen zijn, meldt u dan aan bij Nico Hof, tel. 4551452, mail nhof@chello.nl.
Entree vrij, collecte. Kunt u niet komen, kijkt u dan via KerkTV: Kerkelijk Centrum Open Hof Ommoord te Rotterdam - Kerkdienstgemist.nl.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Cultuur Concreet.

Update Kenia

Zoombijeenkomst over de impact van Covid-19 op jongeren in Kenia

Aanmelden via evenement@kenia2020.nl

Samen eten - 17.30 uur

Samen eten op vrijdag 16 juli in de Fonteinkerk.
I.v.m. corona is het aantal deelnemers beperkt.
Er hangt een intekenlijst in de kerk om zich aan te melden.

Van harte uitgenodigd. Iedereen mag mee doen: oud, jong, alleengaand, deel van een gezin, niemand uitgezonderd.

Informatie en opgeven om mee voor te bereiden:
  Maurice Dykstra en Marjan Verschuure (4226286,
  mauricedykstra@gmail.com resp. marjanverschuure@gmail.com)
Tijd: inloop vanaf 17.30 uur, eten 18.00 uur

Meer info over "samen eten"? Klik hier

Koffiedrinken met de Bergkapelgroep - 10.00 uur

Informatie: ds. Marijke Kwant (06-15311943; marijkekwant@hetnet.nl)
Datum: 29 juli; 10.00 uur

Meer info: klik hier