• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Kliederkerk, wat gaan we doen?

Er is weer Kliederkerk! Je komt toch ook? Zondagmiddag 25 juni vanaf 15.45 uur. Kliederkerk is er voor kinderen én volwassenen. 

Lees meer

Actie Kerkbalans 2023 gestart

Op zaterdag 14 januari is de Actie Kerkbalans ("AKB"), de jaarlijkse landelijke actie om geld te werven voor uw lokale kerk. Geld om uw kerk te laten functioneren. De actie draagt dit jaar als motto "De kerk is er voor iedereen". Ook de Fonteinkerk doet aan de actie mee om geld te werven zodat we kunnen blijven functioneren.
Daarom krijgen leden van de Fonteinkerk dezer dagen per brief of via de mail een verzoek om naar vermogen aan de instandhouding van de kerk bij te dragen. Vrijwilligers bezorgen die brieven bij hun mede-gemeenteleden. 

Meer weten?

Lees meer

Fonteinkerk stemt in met beroepen van ds. Ruben Schep

In een gemeente-bijeenkomst vandaag heeft de wijkgemeente unaniem ingestemd met het voorgenomen besluit van de kerkenraad om een beroep uit te brengen op ds. Ruben Schep. Ds. Schep is op dit moment als predikant verbonden aan de Oosterkerk in Capelle aan den IJssel.

Lees meer

Kliederkerk!

Op 25 juni is er weer Kliederkerk! Samen ontdekken, vieren, eten en ‘Spoorzoeken’.
Vanaf 15.45 uur in de Fonteinkerk. Bij mooi weer zijn onze activiteiten buiten.

Lees meer

Maak kennis met Ruben Schep

Dominee Ruben Schep (1981) is getrouwd met Monirah en heeft 2 pleegdochters Caitlin en Abby. Het gezin verruilt het huis in Capelle aan den IJssel voor een ambtswoning in Rotterdam Hillegersberg op de grens met Ommoord. Centraal voor beide dochters, die zo op hun scholen kunnen blijven en dicht bij de Fonteinkerk.

Lees meer

Hillegersbergse Herfstconcerten in de Fonteinkerk

Op particulier initiatief vinden dit najaar onder de naam Hillegersbergse Herfstconcerten in de Fonteinkerk een drietal concerten plaats op drie zaterdagmiddagen in november en december.
Doel is om zoveel mogelijk mensen drempelvrij kennis te laten maken met in dit geval kleinschalige uitvoeringen van klassieke muziek met hier en daar een lichte toets.
De toegang tot deze concerten is gratis.

Lees meer

Fonteinkerk verwelkomt nieuwe dominee Ruben Schep

Ruben Schep (1981) komt van de Oosterkerk in Capelle aan den IJssel en doet zijn ‘intrede’ in de protestantse wijkgemeente Fonteinkerk op zondag 22 januari. Volgens kerkelijk gebruik gebeurt dat in een kerkdienst die start om 10.00 uur.

Lees meer

Ds. Ruben Schep neemt beroep van de Fonteinkerk aan

Met vreugde en dankbaarheid deelt de kerkenraad mee, dat ds. Ruben Schep het op hem uitgebrachte beroep om predikant van onze gemeente te worden heeft aangenomen.
 
ds. Ruben Schep

In zijn reactie op het uitgebrachte beroep laat ds. Schep onder meer weten, dat hij in de gesprekken met leden van de Fonteinkerk "telkens warmte, betrokkenheid en onderling vertrouwen ontmoette". 

Lees meer

Fonteinkerk en andere kerken na corona weer open

Gelukkig zijn de corona-maatregelen weer grotendeels ingetrokken. We zijn blij, dat in de kerken, ook in de Fonteinkerk, vrijwel geen beperkingen meer gelden. Alleen de basisregels blijven van kracht.

Lees meer

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen