Skip to main content

Hulp van Hemelboog

De verhalen van advent en kerst zijn vol engelen, gestalten van licht met een boodschap van hoop

Benieuwd naar de andere berichten of inspirerende verhalen?

Geschreven op:
27 november 2020

De verhalen van advent en kerst zijn vol engelen, gestalten van licht met een boodschap van hoop. Niet altijd geven zij antwoord op de vragen of verlangens van de ontvanger, vaak breken ze in met een boodschap die ontregelt, die mensen bang of in verwarring achterlaat.

Maar die verwarring vormt wel steeds het begin van een nieuw perspectief, een andere manier van kijken naar het leven en wat zich daar aandient.

De hulp van hemelhoog bestaat niet altijd uit verhoring van gebeden of vervulling van wensen, garandeert zelden een gemakkelijke, maar wel altijd een door God gezegende weg.

Je hoeft die weg niet alleen te gaan, want je bent geliefd en gekend door de Ene, die komt van alzo hoge… die jouw verlangend hart en kwetsbaar leven wil vullen met hoop en liefde, geduld en vertrouwen, met de geest van het kind uit Bethlehem.

Als je ontregeld bent of in verwarring, als twijfel of eenzaamheid je overvalt, kijk dan goed om je heen, of je een engel kunt ontdekken, misschien wel één die muziek maakt, of een lied zingt, of één die een kaart stuurt met een mooie tekst, een gedicht, beeld of verhaal dat je helpt om met nieuwe ogen te kijken.

Ik zie ze regelmatig, mensen als engelen, met woorden en gebaren van liefde, handlangers van de Ene, onze hulp van hemelhoog.

Ds. Anje de Kuiper

"Hulp van hemelhoog" is het thema van het Advents- en Kerstproject van de Fonteinkinderclub

Geschreven op:
27 november 2020