De Fonteinkerk bruist

Stromend water staat symbool voor leven, groeikracht en overvloed.
We hopen dat levenswijsheid, vrede en vreugde zich vanuit de Fonteinkerk mag verspreiden.

 • De Fonteinkerk in Rotterdam
 • 01
/ 01
 • De Fonteinkerk in Rotterdam

  Welkom bij de Fonteinkerk! Door het jaar heen organiseren wij verschillende activiteiten, waarover u informatie vindt op deze website.

Jaarthema: "Zet het zeil op de wind"

Elk jaar werken we met een thema. Dit jaar zijn het deze woorden: Zet het zeil op de wind.

Het Bijbelse woord voor Geest laat zich ook vertalen als wind. Gods aanwezigheid in de wereld lijkt op de wind: ongrijpbaar en toch aanwezig, als een kracht die mensen in beweging zet, die mufheid wegwaait, die een steun in de rug is op je levensweg, die zich soms ook laat kennen als kritische tegenwind.

Talloos zijn de verhalen in de Bijbel die zich van deze beelden bedienen: God die als de wind over de oervloed waait om daar scheppend aan de gang te gaan. God die de mens de levensadem in de neus blaast. God die zich voor Elia manifesteert in het suizen van een zachte koelte. God die de uitstorting van zijn Geest op die eerste pinksterdag laat vergezellen van een hevige wind die de ruimte waar de leerlingen waren vulde.
Je kunt ook denken aan een verhaal als de storm op het meer waarin het schip met de leerlingen en Jezus aan boord dreigt te vergaan en de Heer de wind tot de orde roept.

Een rijk thema dat ook in veel liederen bezongen wordt. We hebben voor dit thema gekozen omdat we zeker in deze tijd van crisis door de coronapandemie ernaar verlangen dat we als samenleving weer opademen. En ook dat we als geloofsgemeenschap weer nieuwe, frisse wind in de zeilen gaan ervaren.

Veel vormen van gemeenteleven hebben stilgelegen. En veel gelovigen geven aan dat deze tijd hun geloof geen goed heeft gedaan. Velen verlangen naar nieuwe bezieling.
Daarom bidden we dat God zijn wind laat waaien. We zullen zelf het zeil en onze zeilen op die wind moeten zetten.

Mijn wens is dat wat we in ons jaarprogramma onder dit thema aanbieden tot zegen zal zijn.
ds. Lourens de Jong

Fonteinkerk voor iedereen
 • Ontmoeten

  Ontmoeten

  Samen thee of koffie drinken, koken en eten. Tijd om met elkaar een gesprek te voeren.

 • Stilte

  Stilte

  Een moment van bezinning, stil zijn of mediteren. Dat kan in ons stiltecentrum.

 • Voedselbank

  Voedselbank

  Levensmiddelen inzamelen voor wie die hulp nodig hebben.

 • Samen eten

  Samen eten

  De Fonteinkerk heeft een gezellige keuken waar we kunnen koken. Er is plek om aan samen te eten.

Agenda

Koffiedrinken met de Bergkapelgroep - 10.00 uur

Op donderdag 2 juni heeft de Bergkapelgroep weer een koffie-ochtend. In de Ontmoetingsruimte van de Fonteinkerk zijn we van 10 tot 12 uur welkom voor een kopje koffie en om elkaar weer te ontmoeten. Iedereen welkom!

Lectio Divina, 10.00 uur

Op meditatieve, aandachtige en indringende wijze lezen van een tekst uit de Bijbel. Voor uitgebreide info klikt u op op deze link Informatie: Yvonne Paap (06-29207192, y.paap@hotmail.com)Datum:        vrijdag 17 juni, 10.00 uur (datum verzet; was eerder gepland op 24 juni)Plaats:         Fonteinkerk

kerkdienst

10:00 Eredienst  Ds.J.G. Amesz Fonteinkinderclub

Drie koren - Zomerconcert in Open Hof Ommoord- 19.00 uur

Op zondagavond 26 juni om 19.00 uur geeft de Kindercantorij Open Hof samen met Koor Hemelsbreed en het Trio LaraLindeFleur een gevarieerd en licht concert.Het thema is ‘Dieren en Dansen’. Open Hof vindt u aan de Hesseplaats in Ommoord. De entree is ditmaal vrij, met een beroep op uw vrijgevigheid in de collecte. Zaal open: 18.30 uur.Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van...

Laatste nieuws

Fonteinkerk en andere kerken na corona weer open

Gelukkig zijn de corona-maatregelen weer grotendeels ingetrokken. We zijn blij, dat in de kerken, ook in de Fonteinkerk, vrijwel geen beperkingen meer gelden. Alleen de basisregels blijven van kracht: blijf thuis als u klachten hebt, nies of hoest in uw elleboog, was uw handen regelmatig. Wie na twee jaar coronabeperkingen de sfeer in de kerk weer wil proeven kan dit...

Lees meer...

Nieuwe predikant gezocht

De wijkgemeente Fonteinkerk is op zoek naar een nieuwe predikant. Door het vertrek van ds. Anje de Kuiper, in maart vorig jaar, is een vacature ontstaan. Eind februari 2022 heeft de kerkenraad een profiel voor de te beroepen predikant beschreven.Dat profiel staat elders op deze website; klik op predikant gezocht.

Lees meer...

Ds. Els Visser tijdelijk aan Fonteinkerk verbonden

Met veel plezier en dankbaarheid meldt de kerkenraad van de Fonteinkerk, dat vanaf 1 maart ds. Els Visser als ambulant predikant tijdelijk aan de Fonteinkerk verbonden is. Zij vult daarmee een deel van de vacature in, die is ontstaan door vertrek van ds. Anje de Kuiper in maart 2021. Ds. Visser gaat zich voor 15 uur per week inzetten in pastoraat en bezoekwerk en dáár waar hulp nodig en gewenst...

Lees meer...

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen