• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

werkgroep Rosa

Als gemeente van de Fonteinkerk hebben we al jaren contact met buurtvrouwenhuis Rosa – een onderdeel van het Wijkpastoraat Rotterdam West. Het belangrijkste doel van het contact is ontmoetingen realiseren tussen mensen uit beide wijken.

Lees meer

Samen eten in coronatijd

De afgelopen jaren hebben we een keer per maand steeds met zo’n 30-40 mensen samen gegeten in de Fonteinkerk. Dat willen we in het komend seizoen weer gaan doen, maar vooralsnog in aangepaste vorm in verband met de coronabeperkingen.

Lees meer

Koffiedrinken met de Bergkapelgroep

Hoewel we nog steeds rekening moeten houden met de Corona- maatregelen, willen we onze activiteiten zo goed en zo kwaad als dat gaat weer oppakken.
Een groepje mensen van de Bergkapel drinkt op de laatste vrijdag van de maand, van 10.00–12.00 uur, koffie in de ontmoetingsruimte van de Fonteinkerk.

Lees meer

Fonteinkinderclub

Ben jij tussen de 4 tot 12 jaar? Kom dan een keer kijken en mee doen met de Fonteinkinderclub.

Lees meer

Vrijdagmiddaggebed

Al enkele jaren komen er iedere vrijdagmiddag gemeenteleden bij elkaar om samen te bidden. Een kostbaar moment van stilte en ontmoeting.
In de stilteruimte rondom de aangestoken paaskaars noemen we de namen van hen om wie zorgen zijn.

Lees meer

Jeugdkerk

Ook het komende seizoen willen we weer twee keer per maand Jeugdkerk proberen te houden voor de leeftijd van 12-17 jaar. De vorm waarin zullen we moeten zoeken vanwege de Coronamaatregelen. We proberen net als in een gewone kerkdienst uit de Bijbel te lezen, te bidden en te zingen of naar muziek te luisteren. 

Lees meer

Contact moslimvrouwen en vrouwen uit de kerk

Al sinds 2005 zijn er regelmatig ontmoetingen tussen moslimvrouwen en vrouwen uit onze kerk. Het zijn boeiende en ook heel gezellige avonden waarop we praten over wat het geloof voor ieder van ons betekent en verhalen uit de Bijbel en de Koran naast elkaar leggen.

Lees meer

Voedselbank

Samen delen in de overvloed die wij hebben. Elke 2e zondag van de maand zamelen we in de Fonteinkerk voedsel in voor mensen die onder de armoedegrens leven. In Rotterdam en omgeving zijn dat elke week zo’n 3.000 kratten met voedsel.

Lees meer

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen