• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Nieuwe Liefde Vieringen (in samenwerking met Open Hof)

De Nieuwe Liefde Vieringen zijn een initiatief vanuit de wijkgemeente Open Hof in Ommoord maar ze worden vanaf dit seizoen om en om in de Open Hof en in de Fonteinkerk gehouden.

Lees meer

Vrijdagmiddaggebed

Al enkele jaren komen er iedere vrijdagmiddag gemeenteleden bij elkaar om samen te bidden. Een kostbaar moment van stilte, en ontmoeting. In de stilteruimte rondom de aangestoken paaskaars noemen we de namen van hen om wie zorgen zijn. We lezen een Bijbelgedeelte, zingen, bidden, danken en we zijn stil.
Rond 17.30 uur gaat ieder weer huiswaarts. Van harte uitgenodigd.
Plaats: Fonteinkerk
Tijd: 17.00–17.30 uur
Contactpersoon: Maurice Dykstra, ???? 4226286, mauricedykstra@gmail.com

Culturele koffieochtenden

Sinds vorig jaar zijn er op de eerste vrijdag van de maand culturele koffieochtenden in de Fonteinkerk. Met een culturele koffieochtend bedoelen we een gezellige ochtend waarbij we koffie drinken en iemand een presentatie geeft over een aansprekend algemeen maatschappelijk of cultureel onderwerp.

Lees meer

Koffiedrinken met de Bergkapelgroep

Op de laatste vrijdag van de maand komt een groepje mensen van de Bergkapelgroep van 10.00–12.00 uur bij elkaar in de ontmoetingsruimte van de Fonteinkerk om samen koffie te drinken. Een gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Lees meer

Werkgroep Rosa

Als gemeente van de Fonteinkerk hebben we al jaren contact met buurtvrouwenhuis Rosa – een onderdeel van het Wijkpastoraat Rotterdam West. Het belangrijkste doel van het contact is ontmoetingen realiseren tussen mensen uit beide wijken.

Lees meer

Samen eten

Wat is er leuker dan met een groep samen te eten en op een ontspannen manier te praten over serieuze of minder serieuze zaken?
Elke maand doen we dat met steeds zo’n 30-40 mensen in de Fonteinkerk; ’s middags met een paar mensen koken en ’s avonds eten. En dat willen we in het komend seizoen met veel enthousiasme voortzetten.

Lees meer

Activiteiten jeugd

Het is leuk om als jeugd dingen samen te doen en met elkaar met geloof bezig te zijn. Zeker als dit in een wat grotere groep kan.
Daarom doen we als Fonteinkerk veel samen met de Goede Herderkerk, Oranjekerk, Open Hof, Ontmoetingskerk en Hillegondakerk:
- de landelijke Sirkelslagdagen en
- de Paas Challenge Small
- de musical "Jona in één dag"
- de diaconale jongerenreis naar Kenia (2020)
In het laatste weekeind van januari is het inmiddels traditionele jeugdcatechese-weekend in Zeeland.
En er is twee keer per maand Jeugdkerk voor de jeugd tussen 12 en 17 jaar.

Lees meer

Contact moslimvrouwen en vrouwen uit de kerk

Al sinds 2005 zijn er regelmatig ontmoetingen tussen moslimvrouwen en vrouwen uit onze kerk. Het zijn boeiende en ook heel gezellige avonden waarop we praten over wat het geloof voor ieder van ons betekent en verhalen uit de Bijbel en de Koran naast elkaar leggen.

Lees meer

  • 1
  • 2
Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen