• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Lees- en filmkring

De lees- en filmkring, gedurende de afgelopen 29 jaar geleid door ds. Anton Schipper, gaat ook na diens overlijden verder. De kring heeft op 21 september besloten om "gewoon" door te gaan, omdat de kring die Anton in negenentwintig jaar om zich had verzameld vindt dat men niet kan/mag stoppen; daarvoor zijn de ervaringen te
dierbaar. Maar hoe nu verder?
De kring heeft besloten om 'gewoon' door te gaan en te kijken hoe dat gaat....

Lees meer

Samen Eten

Waar is het mogelijk om elkaar beter te ontmoeten dan met een maaltijd waar op een ontspannen manier gepraat kan worden over serieuze of minder serieuze zaken?
Elke maand doen we dat; met steeds zo’n 30-40 mensen in de Fonteinkerk; ’s middags met een paar mensen koken en ’s avonds eten.
Van harte uitgenodigd.

Lees meer

Leesgroep christelijke mystieke en spirituele teksten

In deze kring lezen en bespreken we boeiende spirituele teksten uit de joodse en christelijke traditie.

Er bestaat een keur aan teksten uit verleden en heden waarin de schrijvers woorden hebben weten te geven aan hun geloof en twijfel, aan hun zoeken en gevonden worden. Doorgaans kiezen we voor toegankelijke teksten, maar zelfs teksten die op het eerste gehoor voor ons vreemd of duister zijn, blijken vaak aanleiding te zijn voor een goed en
openhartig gesprek.

Lees meer

Kring ‘Rijk’ oud worden

Had ik maar eerder van deze ochtenden geweten, verzuchtte een deelnemer.
Het was zo fijn en verrijkend om met leeftijdgenoten te praten over wat ouder worden met zich meebrengt. Een ander: Ik heb nooit geweten dat deelnemen aan zo’n groep zo leuk en fijn kan zijn.

Lees meer

Verwondering

In deze kring proberen we ons te laten verrassen aan de hand van een tv-interview. We bekijken een gesprek met een bekende of minder bekende persoon over zijn of haar
levenservaringen en inzichten. Dat kan een aflevering zijn uit de serie Het Vermoeden of De Verwondering, maar ook een gesprek uit een ander
programma.

Lees meer

Ontmoetings- en gespreksavonden

Enkele gemeenteleden gaven aan graag met anderen af en toe stevige en inhoudelijke gesprekken te willen voeren over allerlei zaken rondom geloof en leven die hen bezighouden.

Lees meer

Lectio Divina

Lectio Divina is een leespraktijk ontstaan binnen het kloosterleven waarmee op een aandachtige wijze de Bijbel wordt gelezen en ernaar wordt geluisterd. Luisteren naar wat de tekst je zegt, luisteren naar je eigen ziel, en luisteren naar wat de anderen zeggen. Dit alles met een open blik; de blik van een ‘Godszoeker op weg’, van een leerling, zonder vooroordelen. Lezen en luisteren met heel je verstand èn met heel je hart.

Lees meer

Kring Filosofie

Tijdens een bijeenkomst van deze kring wordt een onderwerp aan de orde gesteld uit de verzameling grote onderwerpen des levens, zoals ‘Is er voor ons nog iets heilig?’, ‘Bestaat waarheid?’, ‘Schoonheid’, ‘De zin van het leven’, ‘Behoort het kwaad bij het leven?‘, maar ook kunnen thema’s aan de orde komen waarin filosofische bespiegelingen worden verbonden met of geput uit muziek, een gedicht of cultuur.

Lees meer

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen