• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Lectio Divina

Vanwege beperkte belangstelling is deze activiteit na de bijeenkomst in januari 2020 gestopt.

Lectio Divina is een leespraktijk ontstaan binnen het kloosterleven waarmee op een aandachtige wijze de Bijbel wordt gelezen en ernaar wordt geluisterd.
Luisteren naar wat de tekst je zegt, luisteren naar je eigen ziel, en luisteren naar wat de anderen zeggen.
Dit alles met een open blik, de blik van een ‘Godzoeker op weg’ van een leerling, zonder vooroordelen. Lezen en luisteren met heel je verstand èn met heel je hart.

Lees meer

Concertseizoen 2019-2020 in de Fonteinkerk

Sinds de ingebruikname van de Fonteinkerk organiseren we in het winterseizoen een serie maandelijkse zondagmiddagconcerten. Hierbij speelt het orgel een belangrijke rol, onze kerk is immers een concertlocatie van ‘Rotterdam Orgelstad’, maar er is ook ruimte voor instrumentale solisten en zangers. Velen hebben al genoten van de prachtige muziek. Ook in het komend seizoen is er een concertserie.

Het eerste concert in deze serie, op zondag 27 oktober 2019, wordt gegeven door Ds. Anje de Kuiper (orgel) en Janine de Jong (blokfluit).

Lees meer

Werkgroep Rosa

Als gemeente van de Fonteinkerk hebben we al jaren contact met buurtvrouwenhuis Rosa – een onderdeel van het Wijkpastoraat Rotterdam West. Het belangrijkste doel van het contact is ontmoetingen realiseren tussen mensen uit beide wijken.

Lees meer

Samen eten

Wat is er leuker dan met een groep samen te eten en op een ontspannen manier te praten over serieuze of minder serieuze zaken?
Elke maand doen we dat met steeds zo’n 30-40 mensen in de Fonteinkerk; ’s middags met een paar mensen koken en ’s avonds eten. En dat willen we in het komend seizoen met veel enthousiasme voortzetten.

Lees meer

Nieuwe Liefde Vieringen (in samenwerking met Open Hof)

De Nieuwe Liefde Vieringen zijn een initiatief vanuit de wijkgemeente Open Hof in Ommoord maar ze worden vanaf dit seizoen om en om in de Open Hof en in de Fonteinkerk gehouden.

Lees meer

Keniaproject

Het Keniaproject, getiteld "Speak it Loud", is een gezamenlijk project van de zes wijkgemeenten binnen de Protestantse gemeente Rotterdam-Noordrand, waaronder de Fonteinkerk.

Met deze toelichting willen we u informeren en uw steun steun vragen voor het project, dat wordt uitgevoerd door het Terry Child Support and Youth Resource Centre in Machakos in Kenia. Kern is om de problematiek van seksueel geweld en misbruik te verminderen, jongeren weerbaar te maken en te komen tot een meer gelijkwaardige omgang tussen jongens en meisjes, mannen en vrouwen.

Lees meer

Vrijdagmiddaggebed

Al enkele jaren komen er iedere vrijdagmiddag gemeenteleden bij elkaar om samen te bidden. Een kostbaar moment van stilte, en ontmoeting. In de stilteruimte rondom de aangestoken paaskaars noemen we de namen van hen om wie zorgen zijn. We lezen een Bijbelgedeelte, zingen, bidden, danken en we zijn stil.
Rond 17.30 uur gaat ieder weer huiswaarts. Van harte uitgenodigd.
Plaats: Fonteinkerk
Tijd: 17.00–17.30 uur
Contactpersoon: Maurice Dykstra, ???? 4226286, mauricedykstra@gmail.com

Culturele koffieochtenden

Sinds vorig jaar zijn er op de eerste vrijdag van de maand culturele koffieochtenden in de Fonteinkerk. Met een culturele koffieochtend bedoelen we een gezellige ochtend waarbij we koffie drinken en iemand een presentatie geeft over een aansprekend algemeen maatschappelijk of cultureel onderwerp.

Lees meer

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen