• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Lectio Divina

Lectio Divina is een leespraktijk ontstaan binnen het kloosterleven waarmee op een aandachtige wijze de Bijbel wordt gelezen en ernaar wordt geluisterd. Luisteren naar wat de tekst je zegt, luisteren naar je eigen ziel, en luisteren naar wat de anderen zeggen. Dit alles met een open blik; de blik van een ‘Godszoeker op weg’, van een leerling, zonder vooroordelen. Lezen en luisteren met heel je verstand èn met heel je hart.

We beginnen met in stilte de tekst te lezen en aan onszelf vragen te stellen zoals: Wat staat er? Wat zijn kernwoorden? Wat gebeurt er? Wat begrijp ik niet?
Hier nemen we ruim de tijd voor. Daarna proberen we de tekst te laten spreken door onze interpretaties van de tekst met elkaar te delen.
We luisteren naar elkaar en stellen elkaar vragen zonder te discussiëren.
Hierna lezen we de tekst opnieuw in stilte en gaan we opnieuw bij onszelf te rade en proberen we de tekst ook persoonlijk tot ons te laten spreken.
Tastende antwoorden hierop delen we ook met elkaar.

We zijn erop gericht om samen zonder vooroordelen de tekst lezen. Het is daarbij nodig dat we elkaar vertrouwen en de meningen en ervaringen van de ander eerbiedigen en
tegelijkertijd toch tot een samen verstaan komen.
Intensief luisteren naar het evangelie en naar elkaar kan alleen als de groep niet al te groot is; vier tot maximaal acht personen.
Het gesprek duurt anderhalf tot twee uur, onderbroken door een korte pauze.

Vanaf 28 oktober komen wij iedere laatste vrijdag van de maand (behalve in december en april) bij elkaar tot en met 30 juni.
Van harte uitgenodigd.

Informatie: Yvonne Paap (06-29207192; y.paap@hotmail.com)
Plaats: Fonteinkerk
Data en tijd: vrijdagen 28 oktober, 25 november (2022), 27 januari (2023), 24 februari, 24 maart, 21 april, 26 mei, 30 juni van 10.00 tot 12.00 uur

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen