• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Lees- en filmkring

De lees- en filmkring, gedurende de afgelopen 29 jaar geleid door ds. Anton Schipper, gaat ook na diens overlijden verder. De kring heeft op 21 september besloten om "gewoon" door te gaan, omdat de kring die Anton in negenentwintig jaar om zich had verzameld vindt dat men niet kan/mag stoppen; daarvoor zijn de ervaringen te
dierbaar. Maar hoe nu verder?
De kring heeft besloten om 'gewoon' door te gaan en te kijken hoe dat gaat....

Deze lees- en filmkring – die al jaren een vast onderdeel is van het programma dat de Fonteinkerk biedt – hoopt dit komende seizoen 2022-2023 haar dertigjarig bestaan te vieren.
De afgelopen jaren zijn er tot plezier van vele deelnemers tientallen boeken gelezen en films bekeken. Want het is en blijft heel verrijkend om een boek dat je gelezen hebt te analyseren en met elkaar daarover van gedachten te wisselen. Met elkaar halen we veel meer uit een boek dan als je het alleen leest. Vaak blijkt ook dat een boek dat je niet zo boeiend of inspirerend hebt gevonden, juist na het onderlinge gesprek nieuwe en andere perspectieven opent. Naast recente literatuur lezen we ook wel eens een ‘klassieker’ uit de Nederlandse of wereldliteratuur.

Zo is ook het samen kijken naar een film niet alleen gezellig, maar ook inspirerend. Met elkaar merken we veel meer in een film op dan wanneer iemand die film alleen bekeken zou hebben. Achter de beelden van een film zit meestal een boodschap en die willen we met elkaar opsporen. Bovendien komen vanzelf allerlei levensvragen aan de orde. De lijst van boeken en films bespreken we in overleg met elkaar. Wel liggen de data vast. In FonteinkerkBerichten staat elke maand wat we gaan zien of lezen.
En volg ons verder op www.fonteinkerk.nl

Heeft u interesse, kom dan een keer om een avond mee te maken. Wij zijn blij met nieuwe deelnemers. U mag natuurlijk ook incidenteel een keer komen als een film of boek u bijzonder aanspreekt.

Vooruitblik
Woensdag 19 oktober kijken en bespreken we de film 'La fille inconnue' uit 2016 van de gebroeders Dardenne. Huisarts Jenny zoekt niet naar de diagnose van een ziekte, maar naar een naam: die van het vermoorde meisje dat zij geen hulp bood toen het had gekund. Aanvangstijd 19.30 uur.
Dan willen we al een boek kiezen voor de bijeenkomst in februari. Favoriete titels kunnen per e-mail doorgegeven worden.

Op woensdag 30 november bespreken we 'De tuinen van Buitenzorg' van Jan Brokken, die aan de hand van brieven van zijn moeder, het leven van zijn ouders in het voormalige Nederlands-Indië beschrijft.. Dit was Antons keuze en die respecteren we.

Verdere data dit seizoen: woensdagen 11 januari, 15 februari, 22 maart en 26 april.
Tijden: 19.30 uur (film) of 20.00 uur (boek)

Informatie: Roelie Oostenbrink (roelie.oostenbrink@kpnmail.nl of 010-4221386)

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen