• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Voedselbank

Samen delen in de overvloed die wij hebben. Elke 2e zondag van de maand zamelen we in de Fonteinkerk voedsel in voor mensen die onder de armoedegrens leven. In Rotterdam en omgeving zijn dat elke week zo’n 3.000 kratten met voedsel.

Inzamelmomenten: Elke 2e zondag van de maand

Met de ingezamelde levensmiddelen helpen we mensen die geen geld hebben om eten en drinken te kopen. Zij mogen gratis een krat of tas met voedsel ophalen bij de voedselbank.

Te weinig rijst, suiker en pasta

De voedselbank krijgt (via grote bedrijven) te weinig basis levensmiddelen binnen, zoals rijst, suiker, pasta e.d. De voedselpakketten sluiten daardoor onvoldoende aan op de dagelijkse levensbehoeften. Het ‘Project Voedselbank’ van de Fonteinkerk zorgt voor een zeer welkome aanvulling op de pakketten van de voedselbank.

Inzamelpunt Schiebroek

De basis levensmiddelen die wij inzamelen bij de Fonteinkerk, gaan naar het centrale inzamelpunt van de voedselbank in Rotterdam Schiebroek. De voedselbank verdeelt onze bijdrage over de pakketten die al klaar staan. Elke vrijdagochtend delen zij de pakketten uit aan hulpbehoevenden in de wijken Hillegersberg, Schiebroek en 110 Morgen.

Wat hebben we nodig

Voedingsmiddelen die langere tijd houdbaar zijn, zoals:

  • Koffie en thee
  • (Zilvervlies)rijst / (volkoren)pasta
  • Blik groenten, soep
  • Fruit: appels, sinaasappels, mandarijnen
  • Wasmiddelen
  • Toiletartikelen

Biedt uw artikelen altijd in een gesloten verpakking aan. Vanuit de Nederlandse warenwet wordt hier streng op toegezien.

 

Terug naar overzicht

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen