• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Hillegersbergse Herfstconcerten in de Fonteinkerk

Op particulier initiatief vinden dit najaar onder de naam Hillegersbergse Herfstconcerten in de Fonteinkerk een drietal concerten plaats op drie zaterdagmiddagen in november en december.
Doel is om zoveel mogelijk mensen drempelvrij kennis te laten maken met in dit geval kleinschalige uitvoeringen van klassieke muziek met hier en daar een lichte toets.
De toegang tot deze concerten is gratis.

Het eerste concert vindt plaats op zaterdagmiddag 5 november 2022, aanvang om 15.00 uur, kerkzaal open om 14.30 uur. Dan wordt onder andere muziek van Mozart en Mendelssohn-Bartholdy ten gehore bracht en zijn een pianotrio en een blazersensemble aan zet.

In het tweede concert is op zaterdagmiddag 19 november brengt het Barokensemble Camerata Capelle een afwisselend programma met muziek van onder andere Charpentier en Handel. Ook dan begint het concert om 15.00 uur en is de kerkzaal open om 14.30 uur.

In het derde concert tenslotte brengt op zaterdagmiddag 3 december het Trio Mendelssohn een werk van Clara Schumann, de weduwe van Robert, en eindigt de concertreeks met Mendelssohn-Bartholdy.

Mocht deze concertreeks wat bezoekersaantal betreft gunstig verlopen, dan is een nieuwe traditie geboren. Dat de uitvoeringen van dit jaar helemaal in het teken van klassieke instrumentale muziek staan, betekent niet, dat bij hopelijk volgende jaren dat ook het geval zal zijn. Er bestaat gelukkig een heel breed spectrum aan vocale muziek en de muziek zelf beperkt zich natuurlijk niet alleen tot wat wij klassiek noemen. Maar dat is voor volgende jaren.

De concerten zijn gratis toegankelijk. Maar mocht u toch op de een of andere manier geldelijk uw waardering willen laten blijken, dan mag u zelf een goed doel bedenken voor uw donatie.

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen