• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Operatie kerstpost

De Fonteinkinderclub gebruikt de adventtijd om een kerstspel in te studeren. Op 1e Kerstdag is de uitvoering. 'Operatie kerstpost' gaat over een koning, zijn bediende, 2 postbezorgers en een zwerver. 

Met de kinderen oefenen we het kerstspel na de kerkdienst op alle adventzondagen: 1, 8, 15 en 22 december vanaf 11.00 uur. 

Het verhaal van 'Operatie kerstpost' 

In het paleis van de koning wordt alles versierd voor kerst. De bediende van de koning, Pieter-Lodewijk-Flip, is er maar druk mee. Als hij even pauze houdt, kijkt hij samen met de koning uit over de stad. Ze ontdekken dat veel mensen in de stad gestrest zijn door de voorbereidingen voor het kerstfeest. Daarom besluit de koning om de inwoners van de stad uit te nodigen voor het kerstfeest in zijn paleis: dan hoeven ze zelf niets te regelen en kunnen ze zich richten op waar het met kerst echt om gaat.

De twee postbezorgers Bol en Krom krijgen de opdracht om in de hele stad uitnodigingen rond te brengen. Tot hun verbazing zeggen veel mensen dat ze geen tijd hebben voor het feest van de koning. Alleen de zwerver Pauper lijkt wel zin te hebben in een feestje, maar zou er voor hem een brief in de grote postzak zitten? Bol en Krom vragen zich ook af of er voor henzelf wel een uitnodiging is. En waar zijn die twee brieven gebleven die ze volgens Pauper waren vergeten?

Uiteindelijk komen Bol, Krom en Pauper samen met één uitnodiging aan bij het paleis. De koning is blij dat ze er zijn en hij zegt dat ze al hun vrienden mogen halen: iedereen is welkom op het feest! 

De musical ‘Operatie Kerstpost’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bram Kasse. De gelijkenis van de verontschuldigingen uit Lucas 14:16-24 vormt de basis voor dit verhaal.

Kinderen van de Fonteinkinderclub kunnen zich tot 29 november aanmelden voor deelname aan het kerstspel door een e-mail te sturen naar Fonteinkinderclub@fonteinkerkrotterdam.nl.

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen